Meijer sist i stavfinalen: ”Det är en bragd att jag står här”

Publicerad

Det blev bara en åttondeplats i stavhoppsfinalen för Michaela Meijer. Svenskan klarade 4,45 i andra försöket.
– Jag måste höja lägstanivån, säger hon till SVT Sport.

Det blev bara en svenska i stavhoppsfinalen i EM i Glasgow. Och väl där blev det ingen lyckad dag för Michaela Meijer. Efter att ha klarat 4,45 i sitt andra försök stod Meijer över 4,55. Men hon var aldrig riktigt nära att klara 4,65 och blev därmed sist i finalen. Men Meijer, som precis kommit tillbaka från en fotskada, är ändå nöjd med mästerskapet.

– Jag gick in utan förväntningar och inga krav, säger hon.

– Det är en bragd att jag står här idag.

Men för att ta medalj på ett EM krävs mer än att bara ställa upp.

– Jag har inte stabiliteten, jag har bra peakar men jag måste höja lägstanivån nu börja jag komma i bra form. Jag är jätteglad att jag tog mig till final, men jag antar att medaljerna inte kommer gå på ganska låga höjder så det är ju synd.

Grekiska Nikoleta Kiriakopoulou knep bronset på höjden 4,65. Michaela Meijer har hoppat 4,75 som högst i år. Men Meijer är inte stressad.

– Det här året handlar om att komma tillbaka, säger hon.

Inte heller mästerskapsspecialisten och regerande europamästarinnan Ekaterini Stefanidi hade någon lyckad kväll. Grekiskan lämnar EM med blygsamma 4,65.

Vann gjorde Anzhelika Sidorova på 4,85 före Holly Bradshaw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer