Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michaela Meijer fick inte med sig något resultat från Birmingham. Foto: TT

Meijer utan höjd i stav: ”Så dåligt är det inte”

Uppdaterad
Publicerad

Michaela Meijer kom med ett närmast uppgivet leende till SVT:s intervjumikrofon efter att ha blivit utan resultat i stavhoppet. Hon rev ut sig på ingångshöjden 4,30.

– Så dåligt är det inte, säger Meijer flera gånger under intervjuen och vet inte vad som gått snett.

Meijer såg nästan det komiska i dagens tävling som vanns av Sandi Morris på världsårsbästat 4,73.

– Jag persar i sprint och persar på gymmet men kan inte hoppa. Jag fattar inte vad jag ska göra, säger Meijer som hade problem med stavarna och inte hittade rätt i Birminghams Diamond League-tävling, vilket var utomhusdebut för Meijer.

”Vet inte ens vad som är problemet”

– Staven var för hård och jag kunde inte göra hopp här. Jag kanske joggade på ansatsbanan men det borde jag ha märkt och så dåligt var det inte och jag har hoppat med sämre teknik men ändå fått igenom det. Jag får liksom inte ihop det. Jag vet inte ens vad som är problemet, vet inte vad jag ska jobba med.

I det sista passet innan avfärden till Birmingham hoppade Meijer med kort ansats och övergången till lång ansats fungerade inte alls.

– Sista passet innan jag åkte hit kändes lite bättre men det var också på kort ansats. Vi hittade en del smågrejer och tänkte att det skulle släppa när vi kom till tävling med lite adrenalin och publik och så. Jag är dock inte helt förvånad, nästan fascinerad över att jag inte vet varför det inte fungerar, säger Meijer.

Khaddia Sagnia hade problem med plankträffen, övertramp eller för långt från plankan, och fick bara med sig 6,46 i längdhoppsdebuten utomhus där hon slutade sjua eller näst sist. OS-mästaren Malaika Mihambo vann på banrekordet 7,09 som även är nytt världsårsbästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.