Melwin Lycke-Holm, legendaren Stefan Holms son, kom fyra på senior-SM i höjdhopp. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Melwin Lycke-Holm centimeter från SM-medalj

Publicerad

Melwin Lycke-Holm var tre centimeter från medalj på inomhus-SM. Friidrottslegendaren Stefan Holms son var felfri över 2,04, vilket innebar nytt personligt rekord.

Melwin Lycke-Holm slog till med nytt personligt rekord i herrarnas höjdhopp under inomhus-SM i Norrköping. 14-åringen, son till legendaren Stefan Holm, hoppade 2,04 vilket räckte till en fjärdeplats.

Holm imponerade och var felfri över 2,04 vilket är ett nytt personligt rekord och låg på en delad bronsplats. Ribban kom sedan upp på 2,07, men Lycke-Holm rev, trots två bra försök, ut sig. När sedan Adam Chiguer klarade 2,07 i sitt sista försök innebar det att Lycke-Holm missade medaljplats.

Andreas Carlsson vann till sluttävlingen på 2,10, medan Simon Wiklund och Adam Chiguer kom tvåa och trea på 2,07.

I fjol vann den överlägsna Sverigeettan Fabian Delryd på 2,22, men Holms hopp på 2,04 i år hade räckt till en bronsmedalj då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer