Meriterande seger för Sagnia

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia vann längdhoppet i Birmingham på årsbästat 6,70. Det var en meriterande seger i tuff konkurrens i Birmingham.

Svenskan fick på segerhoppet i den första omgången. Hennes övriga godkända hopp mätte 6,63 och 6,67, vilket indikerar att det finns mer att hämta vid en fullträff.

Bland de som besegrades var serbiskan Ivana Vuleta (före detta Spanovic), elva internationella medaljer, som hoppade 6,51 och blev trea.

Maryna Bekh-Romanchuk, som har fyra internationella mästerskapsmedaljer, fick också se sig besegrad av Sagnia. Ukrainskan fick inte med sig något resultat i sin säsongsdebut i längdhoppet.

Thompson-Herah vann ett tätt 60 meter

På 60 meter gjorde den femfaldiga OS-mästaren Elaine Thompson-Herah innedebut med att vinna ett tätt lopp på 7,08. Hemmalöparen Daryll Neita blev tvåa på 7,11.

För tre veckor sedan sprang Thompson-Herah också 60 meter men det var utomhus på nationalstadion hemma i Kingston.

Lasitskene långt från formen

Maria Lasitskene, regerande OS-mästare och som vunnit de tre senaste världsmästerskapen utomhus, har haft en tung säsongsöppning. Ryskan klarade bara 1,91 och visade ungefär samma klass som när hon gjorde säsongsdebut tidigare i veckan med att hoppa 1,93.

Australiskan Eleanor Patterson vann på 1,97 och gjorde goda försök på personrekordet 2,00 utan att lyckas.

Hon satt länge i mattan och funderade på vad som inte stämmer för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.