Mo Farah och Haile Gebrselassie. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mo Farah drabbad av inbrott – riktar kritik mot Gebrselassie

Uppdaterad
Publicerad

Mo Farah och Haile Gebrselassie är två av friidrottsvärldens största genom tiderna.

Men efter att Farah i förra månaden fick inbrott i sitt hotellrum i Etiopien har nu de båda hamnat i en märklig konflikt.

– Hotellet tog aldrig ansvar och gjorde ingen ansträngning alls, säger Farah enligt AP.

På söndag väntar marathon för den fyrfaldige OS-guldmedaljören Mo Farah, på hemmaplan i London.

Men uppladdningen inför London Marathon har inte varit spikrak för den 36-årige friidrottsikonen.

När han förra månaden checkade in på ett hotell i Etiopien för att ladda upp inför tävlingen, blev det nästan omgående inbrott i hans hotellrum – samma kväll som han fyllde 36 år.

”Gjorde ingen ansträngning”

Där stals bland annat telefoner och pengar.

Det pikanta i sammanhanget är att Mo Farah nu riktar hård kritik mot hotellets ägare – den tidigare storlöparen Haile Gebrselassie, 46.

– Jag är besviken på Haile, säger Farah.

Hotellet, som erbjuder OS-standard för professionella atleter, med löparbanor och massageterapi, tog enligt Farah inget ansvar alls.

– Någon i receptionen gav min nyckel till någon som gick in i mitt rum och öppnade min resväska. Den var låst med kod. Denna någon tog då mina två telefoner, mina pengar och en klocka som jag fått av min fru. Den går inte att köpa för pengar. Hotellet tog aldrig ansvar och gjorde ingen ansträngning alls för att jag skulle återfå mina saker, säger Farah enligt AP.

Fem personer greps sedan, men sattes nästan omgående på fri fot.

Gebrselassie har inte velat bemöta kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.