Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thobias Montler vann överlägset med 8,19 Foto: SVT

Thobias Montler med formbesked: ”Det är makalöst”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske längdstjärnan Thobias Montler visade fin form på GP-tävlingen i Sätrahallen. Han vann med ett hopp som mätte 8,19 meter.

– Vilken hoppserie han gör. Det här är makalöst, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Thobias Montler, med båda EM- och VM-silver inomhus på meritlistan, visade att han är i fin form även den här inomhussäsongen.

Han vann tävlingen klart före italienaren Mattia Furlani och visade upp en imponerande jämnhet. Montler hade hela tre hopp över 8,10 meter och det längsta, som kom i den femte omgången, mätte 8,19 meter.

– Jag hade en bra känsla med mig redan från start. Så det var kul. Det var det här formbeskedet man ville ha med sig, säger Montler.

8,19 är knappt två decimeter kortare än Montlers personbästa inomhus på 8,38. Det är även svenskt rekord och längdstjärnan satte det då han tog VM-silver i Belgrad i mars i fjol.

Tvåa bakom Montler blev alltså Murlani och trea kom spanjoren Jaime Guerra. Montler är just nu tvåa i världen och nu siktar han på guld i inomhus-EM i Istanbul i mars.

– Jag har satt upp en liten lapp på kylen där hemma där det står EM-guld. Den ska bara vara där och nötas i huvudet så man gör jobbet åt rätt håll hela tiden. Det är klart jag siktar på det, säger Montler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.