Thobias Montler Foto: Bildbyrån

Montler vann – slog nytt årsbästa

Uppdaterad
Publicerad

OS-uttagne Thobias Montler slog till med ett hopp på 8,13 meter i finländska Kuortane.

Ett resultat som innebar seger och nytt årsbästa utomhus för längdhopparen.

Tävlingen var annars en övertrampskavalkad för svensken. Montler fick bara två av sina sex hopp godkända, men det räckte för att nå de två bästa resultaten för dagen. På det tredje försöket nådde han 8,10 – ett resultat han sedan förbättrade med tre centimeter i det sista hoppet.

Montler vann med 18 centimeters marginal ner till norrmannen Henrik Flåtnes på andraplatsen. Finländaren Kristian Bäck slutade trea.

Det är första gången den här säsongen som Montler hoppar över åtta meter utomhus – hans tidigare årsbästa låg på 7,97. Montler satte dock svenskt inomhusrekord med 8,31 när han tog silver på inomhus-EM i mars i år.

Resultatet är bara nio centimeter från hans personbästa utomhus på 8,22 från 2019. Det är ett välkommet formbesked inför OS i Tokyo som invigs den 23 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.