Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felix Francois. Foto: TT/Bildbyrån

Här får Felix Francois bäras ut på bår efter otäckt fall i Nordenkampen

Uppdaterad
Publicerad

Nordenkampen i Karlstad avslutades med ett otäckt fall i herrarnas 800-meterslopp.

Svenske Felix Francois fick bäras ut på bår med en skadad hälsena.

– Det är stor risk att hela säsongen är över, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till SVT Sport.

Det blev en mardrömsstart för svenskarna i dagens sista lopp i Karlstad.

Efter bara 16 sekunder krokade tre löpare ihop, varav båda svenskarna i loppet, och föll till marken. Två blev liggande: Felix Francois samt dansken Kristian Uldbjerg Hansen. Alexander Lundskog kunde resa sig och springa vidare, men slutade sist.

– Nej, nej, nej! Jobbiga bilder att titta på och en riktigt trist avslutning på en väldigt bra dag i Karlstad, konstaterade SVT:s kommentator Niklas Nord i sändning.

”Folk föll som käglor”

Francois försökte resa sig upp och springa vidare, men kunde inte stödja på ena foten som gav vika. Medicinsk personal kom snabbt in och började linda den 32-årige veteranens vänstra hälsena. Han fick senare bäras ut på bår.

– Dansken ville in där det inte riktigt fanns någon lucka och han hade lite högre fart. Det kändes som att han var på väg in i Felix, kanske trampade han på honom, men sedan föll folk plötsligt som käglor. Jag hoppas att det inte är så illa med Felix för det såg inte bra ut om jag ska vara ärlig, sa Alexander Lundskog till SVT Sport direkt efter loppet.

Svenska protesten stoppades

Förbundskapten Kajsa Bergqvist berättar för SVT Sport att man från svenskt håll försökte lämna in en protest, men att detta inte beviljades eftersom den danske löparen precis som Francois tvingades avbryta loppet.

Hon ger också en uppdatering om Francois status:

– Det är hälsenan. Han tvingades sy med många stygn redan på plats, men kunde sedan lämna arenan. Det finns risk för allvarlig skada och en magnetkameraundersökning får visa om hälsenan är av, säger Bergqvist.

– Vi ville lämna in en protest eftersom vi tycker att det var regelvidrigt, men nu blev det inte så.

Norrmannen Ole Jakob Hösteland Solbu vann på nytt personbästa, 1.48,12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.