Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: NRK/SVT

Norska stjärnorna tog i hand efter omtalade sprickan: ”Lite frostigt”

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelt norskt på pallen på 1500 meter på VM.

Men efterspelet kom att handla om den omtalade sprickan mellan Jakob Ingebrigtsen (silver) och Narve Gilje Nordås (brons).

– Det är lite frostigt. Men jag är bara glad att han tog mig i hand, säger Nordås till NRK om bilderna på när stjärnorna möts på löparbanan efter dramatiska upploppet

Vintern 2022 bröt bröderna Ingebrigtsen (Jakob, Henrik och Filip) med sin pappa Gjert som tränare. Gjert gick då vidare med att träna Narve Gilje Nordås som han nu fört hela vägen till VM-brons.

Gjert har enligt norska medier en ”konfliktfylld relation” till sina söner och till VM nekades han ackreditering som Nordås tränare. Nordås har känt sig motarbetad av det norska förbundet och beskrivit sin relation till Jakob Ingebrigtsen som ”obefintlig”.

När SVT frågade Jakob Ingebrigtsen om situationen efter loppet var han fåordig. Men Nordås passade på att skicka en syrlig passning till sin landsman.

– Att Kerr (Josh, guldmedaljören) vann är överraskande, jag vet inte varför. Taktiken kan ha misslyckats lite, säger han till NRK.

Se situationen med handskakningen – och hör de norska stjärnornas ord efter medaljerna – i klippet i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.