Amalie Iuel. Foto: Bildbyrån

Norskt rekord på försöken: ”Inspirerats av Warholm”

Uppdaterad
Publicerad

Det var förvisso bara i försöken. men Amalie Iuel visade direkt att hon blir att räkna med på 400 meter häck i Doha. 25-åringen satte nytt norskt rekord när hon enkelt tog sig vidare till semifinal på tiden 54,72.

– Jag har inspirerats av Karsten Warholms guld från går, säger hon till SVT Sport.

Amalie Iuel har sedan tidigare det norska rekordet på 55,15. Men 25-åringen visar att hon toppat formen lagom till VM i Doha. I dag vann hon sitt försöksheat storstilat, på tiden 54,72.

– Det var väldigt roligt, utbrister Kajsa Bergqvist i SVT.

Friidrotts-VM

Norskan själv var även hon lyrisk över sitt egna lopp.

– Det var väldigt roligt och så härligt att komma ner på 54 sekunder, det har jag väntat länge på. Jag har tränat bra på slutet och har inspirerats av Karsten Warholms guld i går. Det var dessutom lite extra härligt att få vinna heatet, säger Amalie Iuel, som nu laddar upp för semifinal, till SVT Sport.

Hur långt det räcker i slutändan återstår dock att se. Årets världsetta på distansen är amerikanskan Dalilah Muhammad på tiden 52,20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet