Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis segerhöjd i Polen blev 6,10. Foto: Lukasz Gagulski/EPA/TT

Ny Diamond League-seger för Armand Duplantis – slog stadionrekordet dubbla gånger

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis fortsätter att briljera.

Vid Diamond League i polska Chorzów tog han sin 18:e raka seger.

Dessutom förbättrade han stadionrekordet två gånger.

Dagens segerresultat: 6,10.

Armand Duplantis gjorde i dag sin första tävling efter VM i Eugene, där det både blev VM-guld och världsrekord.

Vid Diamond League-tävlingen i polska Chorzów blev det en planenlig seger, hans 18:e i följd sedan den nuvarande sviten inleddes i Paris i augusti förra året.

Gjorde inget världsrekordförsök

Tävlingen, som avgjordes i blöta förhållanden, var avgjord redan efter 5,83. Då rev de enda två kvarvarande konkurrenterna (Sondre Guttormsen och Ernes John Obiena) ut sig.

– Det var inte perfekt väder, men det har varit så ganska många gånger i år. Det är en grej som du måste anpassa dig till. Jag kan inte vara så snabb på banan då, och kan inte använda så styva stavar. Så det handlar om att anpassa sig. Min teknik satt jättebra i dag, så det är jag stolt över, säger Duplantis till C More.

Därefter begärde Duplantis upp ribban på 6.00, som var en förbättring av Renaud Lavillenies fem år gamla stadionrekord på 5,91. Det klarade han direkt.

Nästa höjd blev 6,10, som han klarade i tredje försöket. Därefter nöjde han sig för denna gång.

– Hade någon sagt åt mig förra veckan att jag skulle hoppa 6,10 i dag hade jag blivit ganska glad. Så jag ska inte klaga, säger han.

– På 6,10 använde jag en ganska mjuk stav, så jag visste att det behövde vara ett jättebra tekniskt hopp eftersom jag måste få ut allt från staven. Jag gjorde det bra på sista försöket och är glad över att jag kunde klara det.

Snart avgörs EM

Redan på tisdag tävlar Duplantis igen, då i en Continental Tour-gala i Szekesfehervar i Ungern.

Sedan väntar EM i München, stavhoppet avgörs den 20 augusti.

– EM kan bli kul och jag är taggad för det, säger han.

Resultat

1) Armand Duplantis, Sverige, 6,10, 2) Sondre Guttormsen, Norge, 5,73, 3) Ernest John Obiena, Filippinerna, 5,73, 4) Piotr Lisek, Polen, 5,63, 5) Christopher Nilsen, USA, 5,53.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.