Melwin Lycke Holm satte personligt rekord med 2,13 under Nordenkampen (arkivbild). Foto: TT Nyhetsbyrån

Personligt rekord av Melwin Holm

Uppdaterad
Publicerad

Melwin Lycke Holm, 15, fick en fantastisk landskampsdebut mot seniorerna.

Han vann och satte personligt rekord med 2,13.

– Det var bara gött. När du persar med fyra centimeter har du inte mycket kontroll över vad du håller på med, säger Melwin Holm till Aftonbladet.

Melwin Lycke Holm, son till höjdhoppslegendaren Stefan Holm, gjorde landskampsdebut vid en inomhustävling i Helsingfors i dag. I Nordenkampen, där både juniorer och seniorer tävlar, slog han till med personbästa.

15-åringen hoppade 2,13. Fyra centimeter bättre än vad han hoppade på SM i Karlstad i augusti.

– Det är galet. Han är så häftig. En liten pojke som hoppas så fantastiskt högt, säger förbundskapten Karin Torneklint till Aftonbladet.

Melwin Lycke Holm var överlycklig att slå personbästa.

– Det var bara gött. När du persar med fyra centimeter har du inte mycket kontroll över vad du håller på med. Det var bara att springa runt, skrika, hoppa och ha kul, säger Melwin Holm.

Elin Östlund satte också personbästa. Hon vann 200 meter på tiden 23,79, det är den tionde snabbaste tiden på distansen i Sverige någonsin.

ARKIV: Här kopierar Melwin pappa Holms superhopp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.