Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norskan Henriette Jäger är glödhet och slog sitt tredje nordiska rekord på två veckor. Foto: Sportbladet

Nytt nordiskt rekord av Henriette Jäger på 400 meter: ”Får Warholm-vibbar”

Uppdaterad
Publicerad

Henriette Jäger slog nordiskt rekord för tredje gången i Torun, Polen, i kväll. Jäger blev tvåa på 400 meter på 51,05 och det var hennes tredje rekordnotering på två veckor.

– Jag såg det inte riktigt komma. Jag visste att jag hade lite mer i mig, men inte mycket. Jag springer i väldigt bra sällskap här, säger Jäger till NRK.

Jäger hade en duell med nederländskan Lieke Klaver som vann loppet på 50,57. Det var samma ordning i Ostrava förra veckan där Jäger noterades för tiden 51,57 som då också var nordiskt rekord.

– Jag får lite Warholm-vibbar på något sätt. Att hon kommer från en allroundbakgrund och är specialiserad på löpning, säger NRK:s expert, OS-mästaren Vebjörn Rodal.

För två veckor sedan vann Jäger 200 meter på 22,99 vilket även det var nordiskt rekord.

Norge hade bara ett rekord innan Jägers entré

Innan glödheta 20-åriga Jäger klev in på banan hade Norge bara ett nordiskt rekord inomhus på damsidan, Ezinne Okparaebos 7,10 på 60 meter från 2015.

Till helgen är det Nordenkampen. Där kommer Jäger att vara med där som en av de största stjärnorna.

Det blev ett fall framåt för Andreas Kramer på 800 meter gentemot debuten i Stockholm i lördags. Han blev femma på 1.46,99. Botswanas Tshepiso Masalela vann på 1.46,07.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.