Nytt personbästa av Thobias Montler. Foto: Bildbyrån

Nytt personbästa av Montler

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler förbättrade sitt personbästa från i söndags med fyra centimeter till 8,27 vid Diamond League-galan i Monaco.

Längdhoppet kom i andra omgången och medvinden var måttliga 0,4 meter/sekund.

Montler har hittat en stigande form lagom till OS i Tokyo. I Stockholm i söndags hoppade han 8,23 och förbättrade då sitt personrekord med en centimeter.

Montler hade tävlingens näst längsta hopp efter jamaicanske världsmästaren Tajay Gayle som hoppade 8,29.

Reese bojkottar Diamond League med nuvarande regler

Den grekiske världsettan Militiadis Tentoglu vann tävlingen på 8,24 efter att de avslutat med en ”final three” där det sista hoppet avgjorde resultaten. Montler hade där ett övertrampshopp och slutade trea. Gayle fick också ett övertramp i sitt sista hopp. 

En som visade sitt missnöjde med regelverket är Brittney Reese, som har åtta internationella mästerskapsguld i grenen. Hon bojkottar Diamond League.

– Ingen kommer att se mig i Diamond League så länge som det här formatet gäller. Det är inte aktuellt för min del. Punkt, säger amerikanskan till NRK.

KLIPP: Här tar Henrik Larsson EM-silver (9 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.