Nytt svenskt rekord av Angelica Bengtsson

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson slog sitt eget svenska rekord när hon under Karlstads Grand Prix tog sig över 4,73 i sitt andra försök.

Angelica Bengtsson är i sitt livs form. För bara några veckor sedan satte hon svenskt rekord med 4,72. I kvällens Grand Prix-tävlingar i Karlstad slog hon till igen och slog sitt eget rekord med en centimeter.

– Det var jätteskönt, jag gick in på 4,30 för jag tänkte att det inte skulle bli så mycket högre, sa Bengtsson, som varit sjuk inför tävlingen.

– Jag gjorde som jag vill hoppa och tänkte inte på hur högt det var, sen klarade jag och tänkte: shit jag kom över också!

”Seglar upp som kandidat”

SVT Sports expert, Kajsa Bergqvist, såg genast framåt, mot EM:

– Hon är ju en mästerskapshoppare också. Det kommer vara väldigt tufft men det finns ju möjligheter. Hoppar hon så här i ett tidigt försök finns det faktiskt möjligheter.

– Hon har ju EM-medaljer, tre stycken, sedan tidigare. Nu seglar hon upp som en kandidat igen tycker jag.

Bengtsson höjde sedan ribban till 4,83 men var aldrig riktigt nära att klara den höjden. Nästa tävling för henne är EM i Berlin, om tolv dagar.

– Jag hoppade bara för att det var härligt att hoppa på höga höjder, sa Bengtsson efter tävlingen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.