Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Michaela Meijer satte nytt svenskt inomhusrekord i Nordenkampen. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Nytt stavrekord av Michaela Meijer

Uppdaterad
Publicerad

Michaela Meijer visar form inför EM i Glasgow i mars. I dag i Nordenkampen i norska Baerum. slog hon till med nytt svenskt rekord på 4,75, trots darr på ribban i sitt andra försök. Meijer vann därmed tävlingen och Sverige vann på både dam- och herrsidan.
– Det känns jättebra, säger Meijer till SVT Sport

Sverige vann Nordenkampen både på dam- och herrsidan. Och det bjöds på en del fina resultat för de svenska friidrottarna. På damsidan stack framförallt Michaela Meijers svenska rekord ut. Meijer vann stavhoppstävlingen på 4,75.

– Det känns jättebra. Det har känts bra på träning, så det var kul att få till det på tävling också, säger Meijer till SVT Sport.

Därmed höjde hon Angelica Bengtssons tidigare rekord med fem centimeter. Hoppet är även det högsta en svenska någonsin har hoppat, då Bengtssons utomhusrekord är 4,73. Och Meijer och Bengtsson turas om att slå rekorden.

– Det är jättekul att båda fajtas och att vi är på en jämn nivå. Vem som helst kan vinna och vi sporrar varandra.

Ny Europatrea

Resultatet innebär samtidigt att hon kliver upp som ny Europatrea i år.

Efter hoppet sprang hon ut och kramade om sin tränare.

Även på herrsidan blev det svenska framgångar i stav. Melker Svärd Jacobsson slog till med 5,82, nytt personligt rekord. Resultatet placerar honom även som tvåa genom tiderna på herrsidan inomhus, efter Armand ”Mondo” Duplantis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer