Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Andreas Kramer förbättrar sitt svenska rekord. Foto: World Athletics

Nytt svenskt rekord på 800 meter av Andreas Kramer – slog till i Polen

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer, 27, har gjort det igen.

På en tävling i Polen förbättrade han sitt eget svenska rekord på 800 meter.

Den nya noteringen: 1.44,08.

Det var i polska Bydgoszcz, på Irena Szweinska Memorial, som Andreas Kramer slog till med en ny topptid.

Svensken vann ett 800-meterslopp på 1.44,08. Det är ett nytt svenskt rekord. Han förbättrar därmed sin egen notering, från 2020 i Ostrava, med 39 hundradelar.

27-åringen vann loppet och det är därmed hans tredjes seger på fem dagar sedan Sollentuna Grand Prix i söndags och bravaden på Paavo Nurmi Games i tisdags.

– Det kändes superbra när jag sprang i mål. Allra först var jag väldigt nöjd med att ta hem ännu en seger, den tredje på fem dagar och två har ju varit på tävlingar med guldstatus. Jag känner att jag är i en skön winning streak och idag slog jag väldigt många starka löpare, säger Kramer i ett uttalande på Friidrottsförbundets hemsida.

I dagens tävling, där det svenska rekordet sattes, låg han tvåa med 200 meter kvar, innan han sprang förbi algeriern Mohamed Ali Gouaned.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.