OS-ringar i Tokyo Foto: Bildbyrån

OS-arrangören vill ha gång och maraton på natten

Uppdaterad
Publicerad

Diskussionerna om gång- och maratontävlingarna i OS har sedan friidrotts-VM i Doha varit en het potatis. IOK har meddelat att de vill flytta tävlingarna 80 mil norrut. Men nu kommer arrangören med ett nytt förslag – tävlingar mitt i natten.

Det var stora problem med värmen för idrottarna i Doha. Det gör att IOK vill flytta just gång och maraton till Sapporo, som ligger 80 mil norr om Tokyo. Det uppskattas emellertid inte av alla. Bland annat den svenska VM-bronsmedaljören Perseus Karlström, som inte har några problem med värmen och vill stanna kvar i den stora OS-bubblan i Tokyo.

Även arrangören för OS vill se att tävlingarna hålls i Tokyo, och kommer nu med förslaget att ändra starttiden för gång och maraton. Det är enligt den japanska nyhetsbyrån Kyodo som den lokala organisationskommittén tittar på möjligheten att ha starttider 03.00 eller 05.00.

De olympiska spelen avgörs mellan 24 juli och 9 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.