Deon Lendore blev tvåa på 400 meter på Bauhausgalan på Stockholms stadion förra året strax innan han åkte till Tokyo och OS. Foto: TT

29-årig OS-medaljör död i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Friidrotten i Trinidad och Tobago har sorg. Den flerfaldige OS-och VM-medaljören Deon Lendore har omkommit i en trafikolycka i Texas endast 29 år gammal.

”Ord kan inte fånga den sorg som vi känner efter förlusten av den trefaldige olympiern och OS- och VM-bronsmedaljören Deon Leondre som varit en inspirationskälla för oss alla, både på och utanför banan”, skriver landets olympiska kommitté.

Många hedrar Lendore på sociala medier.

Rio 2016

”Är i fullständig chock”

”Jag är i fullständig chock, Deon. Du har krossat mitt hjärta”, skiver den jamaicanska 800-meterslöparen Natoya Goule på Instagram. 

Lendore var med i OS London 2012 (där det blev brons på 4x400 meter), 2016 i Rio de Janeiro och 2021 i Tokyo i somras. Han tog även tre VM-brons inomhus och ett VM-silver på 4x400 meter.

Lendores personrekord på 400 m var 44,36 från 2014. Hans säsongsbästa från förra året var från Diamond League-galan i Stockholm då han blev tvåa på 44,73. Han var 0,10 efter vinnande Kirani James från Grenada. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rio 2016

Mer i ämnet