Armand Duplantis (till höger) med Renaud Lavillenie vid lördagens DL-gala i Paris. Foto: Bildbyrån.

Reaktion för Duplantis – femma på 5,70

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis fick en reaktion efter en svit med riktigt höga höjder. Den amerikabaserade svenske 18-åringen blev femma i Lausannes stavhoppstävling på 5,70.

– Jag försöker testa lite olika saker och får ta det här som läropengar. Och i andra hoppet på 5,84 skulle jag ha klarat. Det hoppet skulle jag gärna göra om, säger han till Aftonbladet.

Den franske veteranen Renaud Lavillenie vann på 5,91 och visar att det kommer att bli kamp om EM-titeln om en månad.

Stavtävlingen på en uppbyggd bana avgjordes i ett parkområde vid Genevesjön och publiken kom väldigt nära i kvällssolen. Det var en avslappnad tävling som tjuvstartade torsdagens Diamond League-gala (utan att vara officiell Diamond League-gren) och speakern gick omkring med en handmikrofon nära banan, ja till och med på banan vid vissa tillfällen.

Två svenskor i torsdagens huvudtävling

Världsmästaren Sam Kendricks, som vann Paris DL-gala i lördags på 5,96, log stort när han rev ut sig på 5,84. Han fick med sig 5,77 i kväll. I Paris var Duplantis tvåa på 5,90.

Lavillenie blev intervjuad mitt under tävlingen när han klarat sitt andra försök på 5,91. Han försökte sedan på sex meter utan att vara nära.

Huvudtävlingen avgörs under torsdagen. Angelica Bengtsson ska hoppa stav och Meraf Bahta ska springa 1 500 m.      

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.