Fanny Roos kastade mäktiga 18,13 i kulfinalen i EM Foto: Bildbyrån

Roos tangerade svenska rekordet i kulfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos stötte imponerande 18,13 i damernas kulfinal i Belgrad. Det placerade henne på silverplats i finalen efter tre stötomgångar. Men svenskan petades sedan ned till en fjärdeplats.

– Det var jättekul, jag är jätteglad. Jag fick ut ganska mycket av det jag har i mig. Jag har kunnat träna på bra under lång tid. Jag är i bra form så det var kul att få ut det, säger Roos till SVT Sport.

Kulstötartalangen och EM-debutanten Fanny Roos, 22 är ett spännande namn inför framtiden. I sin första EM-final i karriären slog hon till med 18,13, och tangerade Helena Engmans svenska rekord från 2008.

Friidrotts-EM

Stöten tog henne upp på en silverplats efter halva finalen. Men svenskan blev snabbt nedpetad, och slutade på fjärdeplats – drygt två decimeter från Julia Leantsjuk på bronsplatsen.

Svenskan stod för en riktigt bra serie. Hon stötte 17,88 i andra omgången, vilket innebar att hon då tangerade sitt personbästa inomhus, ett PB hon satte i slutet av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet