Tränare Vesteinn Hafsteinsson gläds åt Fanny Roos rekord. Foto: Bildbyrån

Roos tränare: ”Så viktigt för självförtroendet inför VM”

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos passerade en drömgräns under tisdagskvällen när hon stötte 19,06 i Minsk. Ett formbesked inför VM som knappast hade kunnat bli bättre.
– Det är så viktigt för självförtroendet inför VM. Att hon fattar hur duktig hon faktiskt är, säger tränare Vesteinn Hafsteinsson till SVT Sport.

Fanny Roos tränare Vesteinn Hafsteinsson var inte på plats i Minsk under rekordstöten, utan följde tävlingen från tv-soffan.

– Det var helt fantastiskt att se, jag har knappt ord, säger han till SVT Sport. 

Stöten som mätte 19,06 kom i tävlingens sista omgång och innebar att Roos som länge jagat den där magiska linjen nu kan räkna sig till 19-metersklubben.

– Det har varit en drömgräns för henne. Vi har väntat på det här hela sommaren sedan hon stötte 18,88. Jag är otroligt glad att hon gör det med tajmingen inför VM. Och i det här sammanhanget, hon slår tjejer som hon aldrig har slagit förut.

Ska vara i bästa form på VM

Fanny Roos slutade på andraplats i tävlingen efter USA:s Maggie Ewan som vann på tangerat personbästa 19,47.

– Det är så viktigt för självförtroendet inför VM. Att hon fattar hur duktig hon faktiskt är.

Vesteinn Hafsteinsson, som även tränar Daniel Ståhl i diskus, berättar att 19,01 är den enda stöten över 19 meter som Roos klarat på träning men det har varit flera stötar i närheten.

– Nu väntar en tävling i Polen om fyra dagar. Hon ska vara i sin bästa form på VM, både kroppsligt och mentalt, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer