Khaddi Sagnia fick en bra start på innesäsongen med 6,75 i Göteborg. Foto: TT

Khaddi Sagnia imponerade med 6,75 i säsongsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia gjorde i går säsongsdebut inomhus vid en mindre tävling i Göteborg. Hon fick en smakstart på säsongen och hoppade 6.75.

– Det känns jättebra. Säsongen är fortfarande ung, men jag är jätteglad som fick en så fin inledning som denna, samt att känslan är bra. Det bådar gott inför framtiden, säger en glad Khaddi Sagnia i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

Förra året hoppade Sagnia 6,70 som bäst inomhus, där hennes personrekord lyder på 6,92 från 2018. Innesäsongen har knappt hunnit igång så resultatet är ett tidigt, tidigt världsårsbästa – om det räknas officiellt. 

Personbästa på 60 meter

”Kvilles hopptävling” beskrivs som en träningstävling och finns inte inlagd i det svenska friidrottsförbundets tävlingskalender. Och resultatet finns inte med i World Athletics statistik. Jamaicanskan Ackelia Smith leder där med 6,73.

Att Sagnia är i bra form visade hon tidigare i januari när hon sprang 60 meter på det nya personbästat 7,25, som också var fjärde tiden i Sverige någonsin.

ARKIV: Sagnia tvåa i Diamond League-finalen (8 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.