Sagnia tappade segern – i näst sista omgången

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia såg länge ut att ta hem segern i Diamond League-finalen i Zürich, Schweiz. Då slog serbiskan Ivana Spanovic till i den nästa sista omgången – och petade ned svenskan till andraplats.

– Det gäller att träna på att hålla sig lugn och hålla nerverna i styr för att fortsätta hoppningen – för tävlingen är inte klar, säger Sagnia till SVT Sport om avgörandet i finalen.

Khaddi Sagnia kom till Diamond League-finalen med en färsk Finnkampsseger i ryggen. Då vann hon på 6,76 meter.

I kvällens final hoppade hon 6,83 redan i den första omgången. Ett resultat som placerade svenskan i ledning ändra fram till den näst sista omgången.

Då hoppade Ivana Spanovic 6,88 – ett resultat hon förbättrade till 6,96 i sista hoppet.

– Det är klart att man blir väldigt uppspelt och tänker för mycket. Men det gäller också att träna på att hålla sig lugn och hålla nerverna i styr för att fortsätta hoppningen – för tävlingen är inte klar, säger Sagnia till SVT Sport.

– Jag är väldigt glad över min andraplats. Det här är min första Diamond League-final och jag kom hit som sjätte hoppare.

Förutom hoppet på 6,83 hade hon ett hopp på 6,82.

– Det känns så jäkla skönt att flera 6,80-hopp i serien. Den här stabiliteten krävs för att nå längre längder. Det här bådar gott inför framtiden, jäkligt gött.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.