”Det ska bli skitkul”. Foto: Bildbyrån

Salming debuterar i Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Mångkamparen Bianca Salming är klar för debut i Diamond League när galan kommer till Stockholm den 18 juni. 18-åringen finns tillsammans med två andra svenskor, Sofie Skoog och Erika Kinsey, med i startfältet i höjdhopp.

– Det ska bli skitkul att vara på en så stor tävling, och särskilt hemma så att folk man känner kan komma och kolla också, säger Salming till Expressen.

– Oftast när jag kör enskilda grenar brukar jag mest tycka att det är kul, det blir inte samma press. Går det dåligt så går det dåligt, det hänger inte så mycket på det. Men lite nervös blir jag nog på plats, fortsätter hon.

Salming får därmed mäta sina krafter med den yttersta världseliten då bland annat den regerande världsmästarinnan Marija Lasitskene från Ryssland och OS-mästarinnan Ruth Beitia från Spanien också kommer till Stockholms stadion.

Bianca Salmings årsbästa är 1,83 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.