Sam Kendricks och Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån.

Sam Kendricks missar friidrotts-VM

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis slipper en av sina tuffaste konkurrenter på friidrotts-VM i Eugene, Oregon. Den regerande världsmästaren Sam Kendricks har inte återhämtat sig från sin knäoperation och står därför över mästerskapet.

I dag presenterade det amerikanska friidrottslandslaget sin trupp till hemma-VM i Oregon som börjar nästa vecka. Då fanns stavhoppsstjärnan Sam Kendricks inte med.

Det är på grund av att han inte har återhämtat sig tillräckligt bra från sin meniskoperation som han gjorde den 2 maj i år.

– Vi trodde att återhämtningen skulle gå mycket snabbare, men han har haft ett par bakslag. Sam kände inte att han var i ett läge där han kunde slåss om medaljerna, säger hans agent enligt NBC Sports.

Kendricks deltog inte i de amerikanska mästerskapen, som även fungerar som VM-uttagningar, men han hade ändå fått en plats tack vare att han är regerande världsmästare.

Amerikanen tävlade senast den 8 april och tänkte även vara med i Diamond League-tävlingen i Oslo, men drog sig ur i sista stund.

KLIPP: Se Armand Duplantis galna hopp i Stockholm – högsta någonsin utomhus (30 juni):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis i extas efter att ha klarat utomhusrekordet 6,16. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.