Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: C More

Se Daniel Ståhls glädjedans efter nytt säsongsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl stod för en stark diskustävling i årets andra Diamond League i Rabat, Marocko.

Ståhl drämde i väg sitt längsta kast 69.21 meter och bjöd på en liten dans efteråt. Svensken blev tvåa bakom Kristjan Ceh från Slovenien.

– En jättebra dag för mig, säger Daniel Ståhl i C Mores sändning.

Det var i den fjärde omgången som en samlad Ståhl klev in i ringen och kastade i väg diskusen. Kastet var nära att träffa skyddsnätet men höll sig inne och landade på 69.21 – Ståhls bästa kast hittills den här säsongen. Kristjan Ceh vann tävlingen med 70.32. 

– Det är kul att göra årsbästa i Marocko. Jag ökar i varje omgång och krigar och krigar. Det var en jättebra dag för mig, säger Sthål.

Ett taktiskt direktiv inför den fjärde omgången från tränaren Staffan Jönsson var lyckat.

– Staffan påminde mig om att vara lite djupare inför fjärde, femte och sjätte omgången, gå så djupt du kan och det gjorde jag. Ibland är man för ivrig när man kastar men jag var ganska cool där och hade jättekul där inne, fortsätter Ståhl. 

Ny tränare för Roos och Sthål

Både Ståhl och hans flickvän Fanny Roos kastade säsongsbästa i dag. Men Roos i kula med längden, 18.51. De båda har ny tränare i år, paret tränas numera av just Staffan Jönsson.

– Det har fungerat bra. Jag börjar komma in i Malmö som stad nu också. Det är kul, det är en rolig vardag.

Norrmannen Jakob Ingebrigtsen vann 1 500 meter. Också han med säsongsbästa, 3.32.59. Gudaf Tsegay sprang också på säsongsbästa med tiden 3.54.01.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.