Foto: TT Nyhetsbyrån

Semenya kommer inte att hämta sitt guld i Doha

Uppdaterad
Publicerad

I samband med friidrotts-VM i Doha ska Caster Semenya få den guldmedalj från VM 2011 som hon tilldelades när ryskan Marija Savinova åkte fast för dopning.

Men den sydafrikanska 800-metersstjärnan kommer inte att åka till Qatar för att ta emot guldet då hon är avstängd från att tävla. Semenya vägrar att medicinera mot för höga halter av testosteron och därmed tillåts hon inte ställa upp i medeldistansgrenarna.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Caster Semenya. Foto: Bildbyrån

Semenya har haft en långvarig rättslig process med det internationella friidrottsförbundet och har en slutlig förhandling som Schweiz högsta domstol ska ta ställning till.

I potten för den förhandlingen ligger en plats för att springa OS i Tokyo nästa sommar. Förra veckan meddelade Semenya att hon ska börja spela fotboll nästa år men att det inte innebär att hon kommer att sluta med friidrotten.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi älskar Semenya som vi älskar Nelson Mandela” Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer