• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Jakob Ingebrigtsen med OS-guldet. Sättet han vann NM på imponerade i ett internationellt perspektiv. Foto: Bildbyrån

Show av Ingebrigtsen i norska mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren på 1500 meter, Jakob Ingebrigtsen, förgyllde de norska mästerskapen i Kristiansand med att komma till start. Han bjöd på show och vann efter ett sololopp på mästerskapsrekordet 3.33,26. 

Med ett drygt varv kvar hetsade 20-åringen publiken med att vinka till den från upploppet och gensvaret var stort. Han forsade i mål på 3.33,26 och förbättrade sitt eget mästerskapsrekord från i fjol då han sprang på 3.33,93.

– Det är bland det häftigaste vi fått uppleva någonsin på ett NM, skrek kommentatorn Jann Post på NRK när Ingebrigtsen drog iväg i ensamt majestät. Tvåan hade 3.41.

Selfiefest både före och efter loppet

Ingebrigtsen, som tävlar för lilla Sandnes IL, bjöd på sig själv med autografer och selfies, precis som Armand Duplantis på Finnkampen på Stockholms stadion i söndags. Han var ett enda stort leende efter uppvisningen.

– Det är roligt att avsluta så starkt och det är kul att få göra det på NM som är en fin tävling att avsluta säsongen på. Det är alltid en upplevelse att tävla på norsk mark, säger Ingebrigtsen till NRK. Han fick specialbehandling och slapp springa försöket under fredagen, ett måste eftersom han inte hade hunnit ta sig dit i tid efter Diamond League-finalen i Zürich sent på torsdagskvällen.

Ingebrigtsen följdes spänt av storebror Henrik och pappa Gjert på läktaren. Före start var han avslappnad och tog ett par selfies när de andra tog av sig överdragskläderna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.