Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sjukampens medaljkandidat Emma Oosterwegel försvann – i första grenen

Uppdaterad
Publicerad

Emma Oosterwegel tog OS-brons förra året.

Men i EM kommer hon inte ta medalj.

Hennes chans försvann redan i första grenen – då hon föll på näst sista häcken.

– Otroligt tråkigt, säger SVT Sports expert Gustav Zetterlund.

Den 24-årige nederländskan, som var en klar medaljkandidat i damernas sjukamp, låg tvåa när hon nuddade den näst sista häcken och föll.

Hon blev sedan liggandes på banan, med ansiktet begravt i händerna och grät när hon insåg att hoppet om en EM-medalj var borta.

– Naturligtvis otroligt, otroligt tråkigt, för det minskar ju konkurrensen. Det är ju det som är så kul med sjukampen, att det är så många namn som slåss om medaljerna, säger SVT Sports expert Gustav Zetterlund.

Bra start av Salming

Eftersom hon inte gick i mål lämnar hon den första grenen utan poäng, vilket gör att hon inte kommer ha någon medaljchans.

För Sveriges representant i sjukampen, Bianca Salming, blev det en sjunde och sista plats i det första heatet. Salmings tid, 14,37, gav 927 poäng och är bara fyra hundradelar från hennes personliga rekord på 100 meter häck.

– Ett kanonlopp, säger Gustav Zetterlund.

Ledare efter den första sjukampsgrenen var schweiziskan Annik Kälin, som har 1 090 poäng efter att ha sprungit på 13,23.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.