Foto: Bildbyrån

Snabb inomhustid av Bengtström i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Örgrytelöparen Carl Bengtström sprang in på fina 46,35 sekunder på 400 meter vid inomhustävlingar i Växjö under lördagen.

Tiden är den tredje snabbaste tiden av en svensk löpare genom tiderna och klart under kvalgränsen till inomhus-EM i Torun i mars.

– Jag kände på mig att det kunde gå fort, men inte såhär fort. Det kom som en liten chock faktiskt, säger Carl Bengtström till SVT Sport.

Carl Bengtström är med sina 46,35 klart under kvalgränsen till inomhus-EM som är satt till 47,60.

Truppen presenteras den 18 februari.

– Jag har inte fått något besked från landslagsledningen än, men om de planerar att genomföra EM så är jag ganska säker på att få åka dit efter den tiden, säger Carl Bengtström, som även sprungit på 47,01 i Göteborg under den här säsongen.

Bara två svenska löpare har sprungit snabbare än Bengtström i historien.

Andra gången under 47

Johan Wissman i Italien 2009 då han sprang på 45,89 och svenske rekordhållaren Jimisola Laursen som sprang in på 45,59 i Wien 2002.

– Det är ju oerhört kul. Wissman är ju någon man har sett upp till under hela sin karriär. Jag såg inte klockan först, och även om jag kände på mig att det var ett bra lopp, så blev jag lite chockad när jag såg tiden, säger Carl Bengtström.

21-årige Carl Bengtström har tidigare vunnit guld på på distansen i U20-EM 2019 och är regerande svensk mästare inomhus på 200 meter.

Bengtströms tidigare personliga rekord på 400 meter inomhus, var 46,95 från förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.