Robel Fsiha vann Lidingöloppet överlägset. Foto: Bildbyrån

Spårvägslöpare vann Lidingöloppet

Uppdaterad
Publicerad

Spårvägens Robel Fsiha vann Lidingöloppet överlägset. Den starke terränglöparen sprang solo större delen av banan och nådde målet på Grönsta gärde efter 1.37.55.

– Sista fem kilometerna blev jag väldigt trött, säger segraren efter sin första seger i klassikern på Lidingö.

Fsiha sprang större delen av loppet ensam.

– Det kändes bra men jag kände lite ont i halsen. Jag sprang inte så fort, 3.10-3,15 per kilometer men det var väldigt mycket upp och ner. Det var jobbigt men jag kämpade, säger Fsiha till Lidingöloppet Play.

Han vinkade till publiken när han tog emot lagerkransen på upploppet. Segertiden var drygt fyra minuter över banrekordet.

Bäste europé på terräng-EM

23-årige Fsiha, som föddes i Eritrea, fick svenskt medborgarskap i december förra året. Vid terräng-VM i Danmark i våras blev han 17:e och bäste europé. Han blev tvåa på 10000 meter vid SM och trea i Finnkampen på samma distans för en månad sedan.

Kenyanen John Muthui Musee blev tvåa, en halv minut efter segraren. De två senaste årens segrare Napoleon Solomon blev trea, 52 sekunder efter Fsiha.

– Jag har varit väldigt sjuk om jag ska vara ärlig. Jag var riktigt trött redan från start och trodde att jag skulle vara piggare, säger Solomon som kämpade emot kramper.

Till resultaten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.