• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Kim Amb blev åtta i finalen. Foto: Bildbyrån

Amb åtta i VM-finalen – världsettan bars ut på bår

Publicerad

I kvällens VM-final lyckades inte Kim Amb upprepa det fina kast som tog honom till dit. Amb slutade på en åttondeplats i en tävling som var långt ifrån de senaste årens finaler.
– Många av killarna ville mycket i dag, säger Amb till SVT Sport.

Spjutfinalen bjöd inte på samma nivå som de senaste årens mästerskapsfinaler. Kim Amb tog sig dit som fjärde man, men väl där verkade han tagen av stundens allvar.

Ambs längsta resultat kom i den andra omgången när han slungade iväg spjutet 80,42. Med det resultatet blev han siste man att få kasta de tre sista kasten. Men inte heller där blev det längre, och Amb fick nöja sig med en åttondeplats. Åttondeplatsen är hans bästa placering i en VM-final. Hans kvalkast hade räckt till en fjärdeplats.

– Jag fick ingen riktigt bra feeling. Det kändes bra på uppvärmningen men jag kom inte riktigt rätt i tajmingen, säger Amb.

På arenan går luftkonditioneringen på högvarv, men det var inget som störde Amb,

– Kastar man tekniskt bra så ska det inte vara några konstigeheter, men många av killarna ville mycket i dag.

Kirt drog axeln ur led

Inte heller världsettan, Magnus Kirt, hade någon vidare bra dag. Estländaren presterade inte på sin normala nivå och i sitt sista kast hoppade axeln ur led för honom. Kirt verkade dock ta situationen med ro och bars av banan på bår.

– Hoppas att det inte är något allvarligare än en axel ur led. Han är väldigt överrörlig i axlarna, säger Amb om sin träningskompis Kirt.

Vann tävlingen gjorde Anderson Peters från Grenada på 86,89.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här går världsettans axel ur led Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer