Shelly-Ann Fraser-Pryce var nervös inför mötet med fansen i natt. Foto: TT.

Sprintdrottningen sänker sina tider

Uppdaterad
Publicerad

Den dubbla OS-mästaren på 100 meter, Shelly-Ann Fraser-Pryce fortsätter att sänka sina tider efter det nästan två år långa uppehållet efter barnafödandet i augusti förra året.

Under helgen vann hon på 11,10 hemma i Kingston i den första internationella tävlingen på hemmaplan sedan comebacken för en månad sedan. Då noterade 31-åringen 11,52.

– Det var så känslosamt och det varma mottagandet gjorde att jag kunde lugna mina nerver, säger Fraser-Pryce nöjd med loppet till IAAF.

Nytt världsårsbästa i herrloppet

Britten Zharnel Hughes vann herrloppet på 9,91, vilket är nytt världsårsbästa.

– Oturligt nog gled startblocken lite grand och hindrade en del men jag är i så bra form att jag återfick fattningen och kunde lugnt hitta rytmen och springa igenom loppet på ett bra sätt, säger Hughes.

Kirani James gjorde comeback efter drygt ett år

OS-mästaren på 400 m i London 2012, Kirani James, gjorde sitt första lopp sedan i april förra året och vann på 44,35 efter att ha lyckats i fällningen gentemot Fred Kerley som ledde loppet i 399 meter. Kerley var 0,01 efter.

– Jag är väldigt nöjd med loppet men jag har ännu en lång bit kvar, säger James som trots sina tunga meriter för länge sedan (även VM-guld 2011) bara är 25 år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.