Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Noah Lyles är ute efter världsrekordet: ”Känner mig väldigt självsäker” Foto: Bildbyrån

Noah Lyles jagar Usain Bolts världsrekord: ”Känner mig väldigt självsäker”

Uppdaterad
Publicerad

För tre dagar sedan blev Noah Lyles världsmästare på 100 meter. Nu har jakten på dubbeln, att också ta VM-guld på 200 meter, börjat. Och den amerikanske sprintstjärnan menar att han kommer slå Usain Bolts legendariska världsrekord.

– Jag känner mig väldigt självsäker, säger han till SVT Sport.

Noah Lyles hade tredje snabbaste tid i försöken på 200 meter i Budapest (tiden 20,05). Men det är ingenting mot vad han har utlovat senare i tävlingen.

På Instagram innan VM slog 26-åringen fast: ”Jag kommer springa på 19,10”. Om han skulle uppfylla den profetian, innebär det att Usain Bolts världsrekord på 19,19 från VM i Berlin 2009 är utraderat.

På VM i Eugene förra året vann Lyles 200-metersfinalen på personliga rekordet (och amerikanska rekordet) 19,31, tolv hundradelar från världsrekordet.

Kommer du springa på 19,10?

– Vi får väl vänta och se, säger Lyles leendes.

Bröt ihop under firandet

Under medaljceremonin efter 100-metersloppet tidigare i veckan bröt den amerikanske stjärnan ihop och grät på podiet.

– Jag var inte beredd på det alls. Det har aldrig hänt förut. Jag tror jag omedvetet tog in hur stort ögonblick det var, säger han.

Hör mer från Noah Lyles i spelaren ovan.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.