Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ståhl Foto: TT

Ståhl en i mängden – femma i DL-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl hade vunnit de två senaste Diamond League-titlarna. I kväll blev han bara femma när det var final i Zürich.

– Nej, jag river för mycket med överkroppen blev för ivrig, jag tände till för tidigt istället för att vara avslappnad, men det var en fantastisk stämning och det var skoj här inne, säger Ståhl till C More.

Ståhl kastade 65,16 i en tät final där sex kastare deltog. Årets dominant Kristjan Ceh vann på 67,10 i en tävling som aldrig tog fart.

– Jag ville kasta 70 meter, hade svårt att kontrollera energiflödet, men vinsten var det viktigaste. Det återstår två tävlingar och jag är trött efter en lång säsong. Jag tänker på världsrekordet (74,08 av Jürgen Schult) men vi får se vad som händer, säger Ceh till arrangören.

Ståhl har inte fått till stabiliteten den här säsongen där han trots allt är världsetta med 71,47. Vid VM blev han fyra och vid EM femma.

– De stora tävlingarna har varit sämre i år men jag har världsårsbästat som jag hoppas få behålla, säger Ståhl som ska tävla i Zagreb på söndag och sedan efter det lägga upp riktlinjerna för nästa säsong.

Simon Pettersson var inte inkvalad.

Resultat diskus DL-final, Zürich:

1) Kristjan Cech, Slovenien, 67,10

2) Lukas Weisshaidinger, Österrike, 65,70

3) Andrius Gudzuis, Litauen, 65,28

4) Sam Mattis, USA, 65,24

5) Daniel Ståhl, Sverige, 65,16

6) Matthew Denny, Australien, 64,81

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.