Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Ståhl: ”Inte besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl missade medalj i VM.

Men diskusstjärnan tog motgången med ro.

– Besvikelse var det inte direkt, säger han i SVT:s magasin från friidrotts-VM.

Svenskhoppen Daniel Ståhl och Simon Pettersson, som tog OS-guld respektive silver i Tokyo, slutade fyra och femma i diskusfinalen i Eugene.

Ståhl har slitit lite med formen inför mästerskapet och nådde inte heller sin fulla kapacitet. Efteråt var han inte allt för nedslagen.

– Jag fick in där och njöt och hade skoj. Jag kände ingen press eller någonting. Det var längesedan jag kände så. Det var helt underbart. Jag försökte göra så gott jag kunde. Nu har jag blivit femma, fyra, tvåa och etta på VM. Kanske kan jag få ett brons i framtiden, vi får se, säger han.

I stället var det 23-åriga Kristjan Ceh som vann guldet. Bakom honom slutade 19-årige Mykolas Alekna på silverplats. Utvecklingen inom diskusen sen Ståhl positivt på. 

– Otroligt kul att de unga grabbarna börjar komma in i branschen och tar sin första globala medalj. Det är jättebra för sporten. Det är draghjälp och motiverar mig otroligt mycket för framtiden, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ståhl. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.