Ståhl klev ur taxin – och hivade iväg diskusen 68 meter

Uppdaterad
Publicerad

I lånade kläder, bagaget försvann på vägen, hivade Ståhl iväg diskusen 68,00, hela tävlingens i särklass bästa resultat, och avgjorde direkt. Även skorna försvann.

– Jag har kostymskorna på mig, skrattar Ståhl.

Daniel Ståhl kom direkt från Bryssel och gårdagens Diamond League-tävling och efter förseningar i Helsingfors tog han och Hanna Hermansson en taxi de 18 milen till Finnkampsstadion, Ratina Stadion, i Tammerfors.

– Jag har kostymskorna på mig, haha, jag har ju inga gympaskor med mig. Jag är väldigt stolt över mitt förstakast som är banrekord och så Finnkampsrekord, säger Ståhl efter den märkliga dagen.

Finnkampen

För att understryka det udda skovalet vräker Ståhl upp de svarta finskorna på podiet. Men när Ståhl kastade så hade han ett par ändamålsenliga kastskor på sig. Han kastade inte i de fina lackskorna, vilket säkert många som såg intervjuen på SVT fick intryck av.

Hade kommit för sent med tåg

Ståhl berättar om dagen.

– Jag flög i morse vid 11.40, flög till Bryssel tillsammans med Hanna Hermansson, ursäkta är tom i huvudet. Jag flög till Helsingfors och landade någongång vid 18.30, nej vad säger jag 16.30 och det blev inställt flyg, så alternativet var tåg och då såg vi att vi kommer hit någon gång 18.45, 17.45 så det var omöjligt. Diskusen började 19.50 lokal tid (18.50 svensk tid).

Till slut återstod det bara att åka de 18 milen med taxi.

– Det var bara att lägga upp kortet och åka hit. Jag är väldigt stolt över mitt förstakast som är banrekord och så Finnkampsrekord. Det var bra för Sverige. Heja Sverige! utbrister världsettan Ståhl som kastat 68 meter eller mer sex gånger den här säsongen.

Se Ståhls jättekast i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet