Ståhl slutade tvåa i Monaco Foto: TT Nyhetsbyrå

Ståhl nådde sin bästa Diamond League-placering

Uppdaterad
Publicerad

I sjätte och sista kastet för Daniel Ståhl i Monacos Diamond League-tävling kastade han hem sin bästa DL-placering hittills. Svenskens 62.87 gav en andraplats. ”Jag är nöjd med silverplatsen”, säger Ståhl till TV12.

Diskusen landade drygt fyra meter kortare än hans personliga rekord, men det signifikativa glädjeropet ekade likväl över Stade Louis II. 62.87 var ungefär tre meter kortare än segraren Piotr Malachowskis 65,57.

– Det var rätt tamt på läktarn, helt dött. Jag försökte ändå och fick ett helt okej resultat. Jag är nöjd med silverplatsen så det är nice, säger den enda svensken i tävlingen, Daniel Ståhl, till TV12.

– Jag försökte göra mitt bästa, jag fick komma tvåa så det var härligt, säger han.

Det var långt in på fredagen osäkert om tävlingen skulle gå av stapeln. I och med det fruktansvärda dådet som drabbade Nice under torsdagskvällen – bara två mil ifrån Monaco – övervägde arrangörerna att ställa in tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.