Nytt svenskt rekord för Daniel Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Inomhus-SM i friidrott är i gång och Meraf Bahta stärkte sina chanser att få åka till inomhus-VM senare i mars genom att ta sitt fjärde SM-guld på 3 000 meter.

I hallen bredvid kastade Daniel Ståhl nytt svenskt rekord inomhus i en diskustävling som inte ingår i SM.

32-åriga Bahta slog till med säsongsbästa när hon tog hem SM-guldet på tiden 8.55,75 – snabbare än någon annan sprungit i Telekonsult Arena i Växjö.

Kvalgränsen till VM ligger på 8.49, men om inte 15 löpare når den gränsen är det fortfarande möjligt att nå VM med en sämre tid.

Vid sidan av SM-programmet anordnades även en diskustävling i den angränsande hallen, där de svenska kaststjärnorna vanligtvis tränar. De enda tävlande i herrklassen var den olympiske mästaren Daniel Ståhl och silvermedaljören Simon Pettersson.

Ståhl visade att, trots att inomhussäsongen traditionellt sett inte är då en diskuskastare ska vara i som bäst form, han har imponerande längder i kroppen redan nu.

Han slog till med 67,42, nytt personligt och svenskt rekord inomhus med en halv meter. I sitt sista kast för kvällen landade diskusen på över 71 meter, något som skulle innebära ett världsrekord, men det blev tyvärr ett övertramp för Ståhl.

Pettersson var knappa två meter kortare med sina 65,60.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.