Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Ståhl inför Folksam GP: ”Det är showtime”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl tävlar på Tingvalla IP i Karlstad senare under söndagen.

Budskapet inför?

– Det är showtime, säger han till SVT Sport.

I torsdags uteblev fullträffarna för Daniel Ståhl, men innan dess har han visat prov på god form. För en dryg vecka sedan slog han till med ett världsårsbästa på 71,47 när han tävlade på lag-SM i Uppsala. Veckan därpå, vid Bottnarydskastet, levererade han 69,22.

På Folksam GP i Karlstad är det nu dags igen.

– Jag känner mig på g. Det är uppåtgående och sådär. Ett klockrent genrep inför VM. Det känns bra, säger han till SVT Sport.

– Det ska bli kul. Det är showtime. Formen har alltid varit där.

Kollegan och vännen Simon Pettersson har inte riktigt fått till det hittills under säsongen.

– Formen känns bättre än vad resultattavlorna har visat den senaste tiden. Det har varit knackigt under våren och sommaren. Lite små tekniska bitar som inte har fallit på plats och tankar som ställer till det i början av säsongen. Det gjorde att jag blev ganska långsam i kastningen. Jag tappade bort mig lite grann där, men det börjar sakta men säkert komma tillbaka, säger Pettersson till SVT Sport.

– Jag ska egentligen fokusera på att sätta starten rätt i mitt kast. Det är där allt händer för mig. Om jag sätter den okej, så brukar resten falla på plats.

Du ser tävlingarna från Karlstad i SVT2/Play med start 14.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.