Ståhl trea i Diamond League-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl blev trea i Diamond League-finalen i Bryssel.

Han hivade i väg diskusen 66,74 meter i den femte omgången och lyfte då från en fjärde plats.

– Det var bra tryck i kastet men lite sämre tekniskt, det var en bra tävling ändå trea är helt okej, säger han till SVT Sport.

Ståhl fick en jämn fin bana och diskusen hamnade mitt i kastsektorn. Svensken var nöjd och knöt näven efteråt.

Men trots tredjeplatsen och 66,74 meter var Ståhl om än hetare under SM förra helgen då hans kast mättes till 69,72 vilket var nytt världsårsbästa. Ståhl räknar däremot med att kasta på samma nivå under Finnkampen.

– På SM hade jag en mycket längre rörelse i ringen bara. Jag ville för mycket i dag, jag ville kasta riktigt långt men det gör jag i morgon i stället i Finland, säger han till SVT Sport.

Hur ser förberedelserna ut för dig inför Finnkampen?

– Jag ska käka, sova, åka flygplan och sen landar jag i Tammerfors halv fem, så det blir skitkul. Det kommer att bli en bra tävling.

Jamaicanen Fredrick Dacres vann tillslut på 68,67 meter efter en fullträff redan i den första omgången. Europamäsaren Andrius Gudzius var tvåa på 67,56.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.