Daniel Ståhl och Fanny Roos. Foto: Bildbyrån

Ståhl vann före Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl följde upp segern i Sollentuna med en ny på Karlstad GP.

Årets världsetta kastade 67,64 – fyra meter längre än världstrean Simon Pettersson.

– Det var okej för mig i dag, men jag kan kasta längre, säger Ståhl till SVT Sport.

I ett vindstilla Sollentuna vann Daniel Ståhl när han kastade över 68 meter. I kvällens tävling i ett regnigt Karlstad blev det vinnande kastet något kortare.

– Vi bor i Skandinavien, här regnar det 70 procent av tiden. Det är bara bra inför kommande stortävlingar, det var kul att kasta i regnet i dag, säger Ståhl om tävlingens vädermässiga förutsättningar.

Simon Pettersson, som knäckte Ståhl i slutet av maj, blev tvåa i diskustävlingen efter sitt kast på 63,61.

”Barndomsdröm”

I kultävlingen blev det också svensk seger. Wictor Petersson vann med 20,63, vilket han var nöjd med.

– Det var svårt med regnet. Jag är inte så vass när det gäller regntävlingar, det är bra att få en chans att jobba på det nu inför OS, säger 23-årige Petersson.

Petersson har valt att tävla relativt sparsamt. Härnäst väntar lag-SM i Halmstad den 29 juni, vilket blir den sista tävlingen inför OS i Tokyo.

– Det är skönt att inte åka ut och flänga så mycket, utan fokusera på träning, säger Petersson som är förväntansfull inför mästerskapet:

– Det är ett klart mål i år, det är OS som gäller. Det ska bli jätteskoj, det är en barndomsdröm.

På damsidan vann föga förvånande Fanny Roos, men den här gången utan att slå något svenskt rekord. Roos vann på 18,75. Rekordet, som hon innehar, ligger på 19,34.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.