Daniel Ståhls tränare Vesteinn Hafsteinsson får en ny roll inom svensk friidrott. Foto: TT

Ståhls tränare får nytt uppdrag: ”Drömroll”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhls tränare Vesteinn Hafsteinsson får en ny roll inom svensk friidrott.

SOK anställer honom som High Performance Manager.

– Det här är en drömroll för mig, säger Hafsteinsson.

Islänningen, som själv är gammal diskuskastare kommer att vara anställd av Sveriges olympiska kommitté (SOK). Rollen, High Performance Manager, innebär bland annat att vara lite av ett bollplank till alla friidrottare och deras tränare.

– Vi är övertygade om att Vesteinns kompetens och engagemang kommer att bidra till fortsatt utveckling och nya framgångar på den globala scenen, både på kort och långt sikt, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska friidrottsförbundet.

”Drömroll”

Vesteinn Hafsteinsson är i dagsläget tränare för några av Sveriges främsta friidrottare. Fanny Roos, Daniel Ståhl och Simon Pettersson tränas alla av islänningen. Han kommer att behålla det ansvaret.

– Det här är en drömroll för mig. Jag kan vara kvar som tränare i flera år och får dessutom chansen att sprida mina tränarkunskaper till fler idrottsgrenar och andra idrotter med sikte på olympiska framgångar, säger Hafsteinsson.

KLIPP: Ståhl bjöd på segerdans efter rekordkast i Zagreb (15 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.