Vésteinn Hafsteinsson tror att Ståhl har ett världsrekord i sig. Foto: Bildbyrån

Ståhls tränare: ”Han kan ta världsrekordet”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhls isländske tränare Vésteinn Hafsteinsson gör ingen hemlighet av sina förhoppningar på den nyblivna svenska rekordinnehavaren.

– Jag har sagt tidigare att han kunde ta det svenska rekordet i år och att han kan ta världsrekordet inom två år. Det står jag för, säger Vésteinn Hafsteinsson till SVT Sport.

Den Växjöbaserade islänningen har jobbat hårt med Ståhl sedan han var tonåring. Nyckeln till att det blir just 24-åringen från Jakobsberg som kommer att ta världsrekordet på 74,08 är enligt tränaren fysiken. Östtyske Jürgen Schults rekord från 1986 har stått sig nästan lika länge som Ricky Bruchs rekord som rök i går när Ståhl kastade 71,29.

”Den ende i världen som kan ta det”

– Han är stark som en oxe och smidig som en katt. Av alla som kastar långt i världen i år är han den ende som kan ta världsrekordet, säger han.

Förra säsongen peakade Ståhl sent med ett världsårsbästa på SM i Sollentuna. En skön revansch efter en missad OS final. I år med ett stundande VM ska han vara bättre förberedd.

– Han har gjort jobbet. Sannolikheten att han tar sig till final i år är mycket större.

Väl där vet vi redan vad han är kapabel till.

Se när SVT Sport träffade Daniel Ståhl som lovade att slå Ricky Bruchs rekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.