Den förväntade stavhoppsduellen på SM i Uppsala uteblev. Foto: Bildbyrån

Duellen uteblev – Bengtsson vann på årsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Den förväntade stavhoppsduellen på SM i Uppsala uteblev.

När Michaela Meijer rev ut sig tidigt vann Angelica Bengtsson på årsbästa 4,71 – och försökte på svenska rekordhöjden 4,84.

– Jag hade velat göra bättre försök, säger hon till SVT Sport.

Duellen mellan Bengtsson och Meijer var på förhand en av de stora höjdarna med SM i Uppsala.

Men Meijer – som satte svenskt rekord med världsresultatet 4,83 tidigare i augusti – klarade ”bara” 4,36 och fick nöja sig med bronset efter att ha rivit ut sig på 4,56.

Lisa Gunnarsson klarade 4,46 vilket räckte till silver, men sedan fick hon följa hur klubbkamraten i Hässelby SK, Angelica Bengtsson, jagade högre höjder.

Bengtsson fortsätter att visa fin form och vann SM-tävlingen på 4,71, nytt årsbästa utomhus med en centimeter. Hon försökte sedan på svenska rekordhöjden 4,84 tre gånger utan att vara nära.

– Det var en kul tävling. Skönt att ta 4,56 i första försöket så att jag kunde vara lugn. Härligt att klara 4,71 också men jag hade velat göra bättre försök på 4,84, säger Bengtsson till SVT Sport.

– Jag är inte riktigt kompis med materialet just nu. Jag är ju något av en gammal hund nu och när jag använder den styva staven, som jag inte hoppat med så mycket, får jag ett svar som jag inte vet hur jag ska hantera, fortsätter 27-åringen.

ARKIV: Här sätter Meijer ett nytt svenskt rekord (1 augusti 2020)

RESULTAT

1. Angelica Bengtsson, Hässelby SK, 4,71 (säsongsbästa)

2. Lisa Gunnarsson, do, 4,46 (säsongsbästa)

3. Michaela Meijer, Örgryte IS, 4,36

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.