Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Aleia Hobbs skadar sig och förs bort i rullstol. Foto: SVT

Stod på startlinjen för att springa final på 60 meter – fördes iväg i rullstol

Uppdaterad
Publicerad

Den största dramatiken på 60 meter inträffade när löparna gjorde sig i ordning för att springa finalen. Medaljkandidaten Aleia Hobbs kände av spänningar i vaden och rullades iväg i rullstol.

Amerikanskan försökte få ordning på vaden men kunde inte göra något utan fördes gråtande bort i rullstol medan det övriga fältet gjorde sig i ordning för starten.

Favoriten Julien Alfred, Saint Lucia, höll för trycket och vann knappt före polskan Ewa Swoboda – 6,98 mot 7,00. Alfred var inte säker på att hon vunnit och tårarna började rinna när resultaten tickade fram.

Friidrotts-VM

– Det känns overkligt och när jag kommer att lägga mig kommer jag att fundera över om det verkligen har hänt. Jag är så lycklig att ha fått chansen att göra min tränare och mitt land stolta. Min familj är faktiskt här och det är jag glad över, säger Alfred till SVT Sport.

Vill ta Saint Lucias första OS-medalj

Hon ser fram emot att fira guldet i Saint Lucia. Runt hörnet väntar OS i Paris.

– Mitt mål är att ge Saint Lucia den första olympiska medaljen någonsin, säger Alfred innan hon går i väg med nationsflaggan virad runt kroppen.

I semifinalerna noterades Hobbs för den tredje bästa tiden med 7,04 och hade bara Swoboda, 6,98, och Alfred, 7,03, före sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet