Ståhl efter sitt monsterkast på SM förra året. Foto: Bildbyrån

Superkast av Ståhl – nära världsårsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl visar att formen från i fjol håller i sig. I Salinas, Kalifornien slog svensken till med ett diskuskast som mätte 68,36, näst bäst i världen i år.

– 70 meter finns i kroppen, säger Ståhl.

Kastet är bara 36 centimeter från 24-åringens personliga rekord från SM förra året.

– Det kändes rytmiskt och bra, jag är nöjd. När jag kastade 68.72 på SM så vräkte jag på allt jag hade, då sparade jag verkligen inte på krutet, men det här kastet kändes mycket lättare, säger Ståhl till friidrottaren.com.

”70 meter finns i kroppen”

Världens lägsta kast i år har jamaicanen Fedrick Dacres stått för med 68,88. Ståhl tävlar igen redan under söndagen, på samma arena.

– Då ska jag trycka på lite till. 70 meter finns i kroppen om det är bra förhållanden, men jag har hört att det ska bli lite svalare, till friidrottaren.com.

I Salinas saknades många av de bästa kastarna och endast fyra tävlande var med. De flesta amerikaner valde istället Trition Invitational i La Jolla.

Sjätte året i USA

Daniel Ståhl är just nu på träningsläger i San Diego i södra Kalifornien.

– Träningen har gått bra. Jag har kör systemet 2+1 vilket innebär dubbla pass två dagar och sedan en dag med återhämtningsträning. Det är sjätte året i rad jag är här i USA och tränar och tävlar och det är alltid lika bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.