Foto: Bildbyrån

Supertalangen tog silver på U20-VM

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopperskan Lisa Gunnarsson gick in som favorit i finalen på U20-VM i Tammerfors. Men det blev ingen fullträff denna kväll. 18-åringen fick nöja sig med silver efter att ha klarat 4,35 i andra försöket.

Förväntingarna på Lisa Gunnarsson, som innehar det svenska juniorrekordet i stav på 4,60 och som har det bästa årsbästaresultatet av alla stavhoppare i U20-VM, var stora inför finalen.

18-åriga Gunnarsson, som räknas som en av svensk friidrotts största talanger, inledde kvällen med att riva i första försöket på 4,20. Hon klarade dock höjden i andra försöket. Sju andra klarade även de 4,20.

Guld blev till silver

Efter 4,25 klarade Gunnarsson inget hopp i första försöket utan tog 4,30 och 4,35 i andra.

Tjeckiskan Amalie Svabikova tog över ledningen vid 4,30, då hon klarade i första, och fortsatte sedan nolla i 4,35 och 4,40.

Lisa Gunnarsson var alltså tvungen att klara 4,40 för att fortsätta kandidera om guldet. Men här tog tävlingen slut för svenskan och en silvermedalj blev ett faktum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.