Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Supertid av Fraser-Pryce i motvind

Uppdaterad
Publicerad

Shelly-Ann Fraser-Pryce imponerade stort i sin säsongsdebut på 100 meter i Nairobi. Jamaicanskan vann överlägset på 10,67 i lätt motvind – 18 hundradelar från världsrekordet.

– Atmosfären var perfekt och jag är så glad över att jag kunde springa så bra i mitt första lopp för säsongen på 100 meter. Fansen var fantastiska och det motiverade mig till att göra ännu bättre ifrån mig, säger Fraser-Pryce till Nation efter det snabbaste loppet någonsin på afrikansk mark.

Fraser-Pryce fick en bra start och drog hela tiden ifrån. Fraser-Pryce, som har tre OS-guld och nio VM-guld, var sju hundradelar från sitt personrekord från förra året. Det är den snabbaste tid som någonsin noterats så tidigt på året.

Svår skada på Mboma

Motvinden registrerades till -0,4 meter per sekund i loppet som är världsårsbästa. 35 år och född samma år som Usain Bolt 1986, ser Fraser-Pryce ut att gå mot ännu en stark säsong där VM i Eugene, Oregon, i juli är höjdpunkten. 

Christine Mboma, som stoppats på sträckor mellan 400 och 1609 meter på grund av för höga testosteronvärden, bröt loppet med en befarad bristning i baksidan av låret och fördes ut på bår vid Continental Tour-tävlingen i Nairobi.

Florence Griffith-Joyner håller världsrekordet på 10,49 sedan 1988.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.